Retki- ja luontoruokapalvelut Teijolla



Retken suunnittelu alkoi kaksi päivää aikaisemmin tiistaina. Ensimmäisenä päivänä kurssille osallistuneet päättivät, mitä ruokaa teemme retkellä ja mitä esivalmisteluja pitää tehdä. Lopputulokseksi tuli kolmen ruokalajin meny. Alkuruokana leipää naudan sisäfileepihveillä ja juustolla, pääruoaksi vartaita, lohta ja perunaa kanttarellien kera, sekä jälkiruoaksi lettuja. Keskiviikkona ryhmämme teki kaiken valmiiksi seuraavan päivän lähtöä varten. 
Minulle ja Anniinalle annettiin tehtäväksi valmistaa sen päivän lounaalle kinkkukiusaus ja kattaa pöytä meille kaikille. Ei muuta kuin hakemaan kolmisen kiloa perunoita ja kuorimaan! Tehtävänjakomme oli seuraavanlainen; Anniina suikaloi kaikki perunat, minä sipulit ja kinkun. Ehdin myös tekemään kiusaukseen liemen, ennen kuin alettiin yhdessä kokoamaan annoksia. Saimme tehtyä ryhmällemme kaksi pientä vuoallista ja myyntiin neljä. Myös muita osallistui lounaan tekoon ja loppujen lopuksi tarjolla olikin salaattia, kiusaustamme, jauheliha-perunamuusilaatikkoa, tuoreita sämpylöitä ja kääretorttua.
Torstaina oli määrä lähteä koululta kohti Teijon kansallispuistoa varttia yli kahdeksan. En ollut aikaisemmin käynyt Teijolla, enkä ollut innostunut asiasta nytkään. Purimme auton ja lähdimme kävelemään Kalasuntille. Katselimme hieman ympärillemme sillä välin, kun laavulla yöpynyt ryhmä pakkasi tavaroitaan. Kaikki olivat sitä mieltä, että hörpitään aamukahvit, ennen kuin aletaan kokkailemaan. Kahvittelun jälkeen Fiu, Jenna A ja Janette laittoivat meille alkuruoan. Päivä itsessään kului nopeasti, mutta jotenkin laavulla oli vähän hidas meininki. Kun Jeninan ja Jenna M:n valmistama pääruoka oli valmistettu ja syöty, oli Johannan, Anniinan ja minun vuoro. Johanna pääsi ekaa kertaa paistamaan lettuja ja minä ekaa kertaa onnistumaan siinä!
Retki oli minulle positiivinen yllätys, vaikka en sitä innolla odottanutkaan. Oli kiva päästä luontoon, raikkaaseen ilmaan ja mitä parasta - liikkumaan. Teijolla oli tosi kaunista, varsinkin nyt kun ruska on melkeimpä parhaimmillaan. Päivään mahtui paljon vitsejä ja naurua, tarinoita, lisää naurua, vähän piikittelyä ja tietysti hyvää ruokaa. 

Kommentit