Maailman matkailupäivä 2018

Valmistelut päivää varten alkoivat jo kauan sitten, itse työskentelin mainosten ja planssien parissa, periaatteessa markkinointihommia siis. Työryhmääni kuului Heta ja Jerry. Heta pääosin käytti Illustrator -ohjelmaa, jonka tunsi jo entuudestaan ja kommunikoi muiden päivään osallistuneiden opiskelijoiden kanssa heidän toiveistaan ja mahdollisuuksista plansseja varten. Minä taas etsin niihin kuvat ja yritin niitä sitten sumplia Hetan kanssa. Jerryn suurin tehtävä oli tietenkin meidän viihdyttäminen ja virkeänä pitäminen (lue = kahvin ja energiajuomien nouto). Jerry myös suunnitteli ympäri koulua asetellut "Maailman matkailupäivä" mainokset, jotka veimme paikoilleen yhdessä. Kaikista niistä turhautumisista ja päivien pitkiksi venymisistä huolimatta, meillä oli meidän pikkuryhmän kanssa tosi mukavaa ja hauskaa työskennellä päivän parissa.
Vaikka en muiden luokkalaisten tehtävistä ole niinkään perillä tiedän, että niihin kuului mm. rekvisiitan hankkiminen omien maidensa pisteille, aktiviteettien keksintä (arvonnat, pelit, haasteet jne.) ja tarjottavien ruokien valinta.

Aika yksitoikkoisten päivien piristykseksi, kävimme luokan kanssa Salon elektroniikkamuseossa. Siellä tutustuimme nostalgisiin vempaimiin ja niiden historiaan. Heta ja Jerry pääsivät myös kokeilemaan vanhaa kunnon Tetristä!
Pääpäivänä liikuntasalia kiertäessäni olin jopa hieman yllättynyt, siitä kuinka paljon paikalla oli ihmisiä. Mielestäni kaikkien pisteet erottuivat toisistaan ja näyttivät hienoilta. Oli mukavaa nähdä kuinka meidän värikkäät, itse tehdyt planssit elävöittivät muutoin aika tylsiä salin seiniä. Muut olivat valinneet juurikin oikeita maistiaisia pisteilleen ja ne näyttivät vierailijoillekin kelpaavan. Parantamisen varaa on aina ja tänä vuonna väittäisin suurimman miinuksen olevan musiikin puuttuminen. Liikuntasaliin olisi ollut helppo laittaa eri kulttuureihin kuuluvaa ääniraitaa vaikka vuorotellen. Kaiken kaikkeaan olen ihan ylpeä aikaansaannoksestamme!

Kommentit